5.04.18

Olet mitä syöt. Vanha viisaus pätee myös ihon hyvinvoinnista puhuttaessa. Onhan iho kuitenkin kehomme suurin elin – eli täten ruokavaliomme tosiaankin vaikuttaa siihen ja sen toimintaan mitä suurimmassa määrin.

Nämä seitsemän superruokaa tasapainottavat hormonitasojen toimintaa ja lievittävät akneen liittyviä iho-oireiluja sekä kehon tulehdustiloja. Lisäksi ne voivat todellakin muuttaa ihosi kunnon parempaan päin – ja samalla lisätä nuorekasta hehkua kasvoillesi!

Oliiviöljy

Välimeren ruokavalion kulmakivi on jo pitkään tunnettu ihoa hellivänä, erittäin ravitsevana ainesosana. Oliiviöljy koostuu 75 prosenttisesti monityydyttömättömistä rasvahapoista, jotka sekä suojaavat että ravitsevat ihoa.

Tomaatit

Tomaatit sisältävät antioksidanttia nimeltä lykopeeni, joka tehostaa ihon luonnollista kapasiteettia suojella itseään auringonvalolta.

Tumma suklaa

Suklaa lisältää runsaasti kaakaon flavonoleja, jotka ovat ominaisuuksiltaan hyvin antioksidanttipitoisia. Näin ollen (tumma ja hyvälaatuinen) suklaa voi auttaa sileän ja hyvinvoivan ihon ylläpitämisessä. Ihanaa, eikö? 😊

Kaurahiutaleet

Hiutaleita valittaessa on hyvä suunnata täysjyväkauran pariin, sillä sen sisältämät terveyshyödyt hellivät vatsan lisäksi myös ihoa. Kaurahiutaleiden tarjoaman, tasaisesti kehoon vapautuvan energian myötä on myös helpompi vältellä sokerisia välipaloja tai herkkuja.

Omega 3-rasvahappoja sisältävät ruoka-aineet kuten sardiinit, lohi, saksanpähkinät, chian siemenet sekä pellavansiemenet

Omega 3-rasvahappojen osuutta ruokavaliossa nostamalla voidaan hillitä ihon tulehdustilojen syntyä – ja tämä taas auttaa usein esimerkiksi akneongelmissa.

Omega 3-happoja voi nautiskella monessa muodossa, sillä sitä sisältävät monet erilaiset ruoka-aineet kuten hampunsiemenet, tonnikala, anjovikset, kananmunankeltuaiset, lehtikaali, pinaatti ja vesikrassi.

Vihreä tee

Vihreä tee sisältää valtavan määrän polyfenoleja, jotka pitävät ihon kimmoisana sekä sileänä. Lisäksi vihreän teen sisältämät antioksidantit tehostavat ihon verenkiertoa kuten myöskin auttavat sen hapensaannissa – ja näiden myötä iho pysyy hyvin ravittuna. Ja kuten aiemmin mainitut tomaatit, myös vihreä tee suojaa ihoa luonnollisesti auringolta.

Vesi 

Vesi on luonnollisesti kärkipäässä ihon tehokkaimpia kosteuttajia nimettäessä. Mikäli kehoa on ravittu riittävällä vesimäärällä, on ihokin tällöin kosteutettu, mutta myös täyteläisempi ja vähemmän juonteikas. Suositeltu kahdeksan vesilasia päivässä on hyvä nyrkkisääntö ihon sisäiseen kosteutukseen – ja sen noudattamisen lisäksi on makeat limsat sekä energiajuomat syytä jättää kaupan hyllylle: niiden sisältämät huimat sokerimäärät tekevät hipiälle ainoastaan hallaa.

Mikäli pelkkä vesi kyllästyttää, voi juomaansa lisätä esimerkiksi kurkkuviipaleita, pari basilikan lehteä, ananaspaloja tai muutaman pakastemarjan.