30.03.20

Aiemmassa postauksessamme kerroimme, kuinka me Flow’lla pyrimme toteuttamaan nollahukka-ajatusmallia, jonka tarkoituksena on vähentää kotitalouksissa ja yrityksissä syntyvän seka- ja energiajätteen, erityisesti muovin, määrää.

Sen lisäksi, että teemme tuotteidemme pakkausmateriaalien ja tuotantotapojemme kohdalla jokapäiväisiä muovittomia ja mahdollisimman ekologisia ratkaisuja, halusimme tehdä puhtaan ilmaston puolesta vielä jotakin enemmän.

Katsotaan ensin kuitenkin, mitä ilmastonmuutos tarkoittaa.

”Ilmastonmuutos tarkoittaa maailmanlaajuista ilmaston lämpenemistä, joka johtuu ihmisen tuottamien kasvihuonekaasujen määrän voimakkaasta kasvusta ilmakehässä.” (Ilmastokummit)

Ilmaston lämpenemisen seurauksia ovat muun muassa jäätikköalueiden sulaminen, merenpinnan nousun aiheuttamat tulvat, monien eliöiden uhanalaistuminen niiden elinympäristöjen muuttumisen tai tuhoutumisen vuoksi sekä äärimmäiset sääolosuhteet, kuten kovat helleaallot tai rankkasateet. Suomessa ilmaston lämpeneminen näkyy erityisesti Etelä-Suomessa entistä vähälumisempina talvina.

 

MITEN ILMASTONMUUTOKSEEN VOI VAIKUTTAA?

Jokainen voi tehdä arjessaan monia hyviä valintoja, joilla on ilmastonmuutosta hidastavia vaikutuksia. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Jätä auto parkkiin. Suosi lyhyillä matkoilla kävelyä tai pyöräilyä, pitkillä matkoilla junaa tai muuta julkista liikennettä. Vältä lentämistä, jos se on mahdollista.
  • Kierrätä mahdollisimman paljon. Suomessa on jo erinomaiset mahdollisuudet kierrättää suurin osa kotitalouksien ja yrityksien jätteestä. Omat kierrätyspisteet löytyvät mm. pahville, metallille, paperille, biojätteelle ja lasille. Hävitä ongelmajäte, eli vaarallinen jäte, oikein. Muistathan, että esimerkiksi lääkkeiden, loisteputkien, akkujen ja kemikaalijämien paikka ei ole sekajätteessä vaan niille tarkoitetuilla sorttiasemilla tai apteekeissa (lääkkeet).
  • Suosi ruuassa kasviksia, lähituotantoa sekä luomua. Näiden hiilijalanjälki on pienempi kuin liharuuissa tai kaukaa tuoduissa elintarvikkeissa.
  • Vältä turhaa lämmitystä kotona ja työpaikalla ja vaihda sähkösi ”vihreään” eli uusiutuvilla energialähteillä tuotettuun sähköön. Säästä sähköä mm. sammuttamalla valot tiloista, joissa ei oleskella.
  • Valitse päivittäiskosmetiikaksesi ekologista, lähituotettua luonnonkosmetiikkaa, joka vähentää sinuun itseesi sekä ympäristöön kohdistuvaa kemikaalikuormaa.

 

 

Suuremmassa mittakaavassa yksi erinomainen tapa hillitä ilmastonmuutosta on lisätä metsäalueiden määrää, sillä puut ja muu kasvillisuus toimivat ”hiilinieluina”. Kasvillisuus sitoo itseensä hiilidioksidia ja vastavuoroisesti luovuttaa ympäristöönsä happea.

Me Flow’lla koemme, että ilmastonmuutoksen hidastaminen on meidän kaikkien yhteinen tavoite ja velvollisuus. Kun Ilmastokummit ottivat meihin yhteyttä ja tiedustelivat halukkuuttamme hyvittää yrityksemme hiilidioksidipäästöjä, olimme heti mukana!

Niinpä yhteistyössä Ilmastokummien kanssa, Flow Cosmetics on rahoittanut 50 uuden puun istuttamisen Pusan metsään Pieksämäelle. Nämä istutetut puut ja metsäalueen kasvattaminen hyvittää yhteensä 50 tonnia hiilidioksidipäästöjä ja olemmekin erittäin ylpeitä siitä, että lähdimme mukaan hankkeeseen, joka tähtää yhteiseen hyvään, puhtaasti!

Voit katsoa istutettujen puiden sijainnin täältä:

https://bo.co2cost.com/iframe/forestmap?orderId=VU_gOjSK&locale=fi-FI&fbclid=IwAR2JG4LriDveCddlsPInn09HIXdpdFoFyhtbkDT6Gx5mLGPnY9QmhOQFVso

 

Sinäkin voit osallistua ilmastotalkoisiin ja puiden istutukseen osoitteessa https://ilmastokummit.fi/