24.04.18

Kuivaharjaus on saavuttanut suuren suosion kauneudenhoidon saralla ja harjauksen voikin usein löytää myös monien kauneushoitoloiden palvelulistoilta. Kuivaharjaus onnistuu kuitenkin helposti myös kotona; oma, kylpylämäinen kuivaharjausrutiini on helppo toteuttaa päivittäisen suihkun yhteydessä.

Kuivaharjauksen hyötyjä

Säännöllinen kuivaharjaus

  • Parantaa verenkiertoa
  • Kuorii ihoa
  • Vähentää selluliitin näkyvyyttä ihossa
  • On helppoa ja nopeaa (kuivaharjaus vie vain viisi minuuttia)
  • Vähentää ja poistaa kehossa olevia toksisia aineita
  • Poistaa kuollutta ihosolukkoa
  • Tehostaa ihon uusiutumisprosesseja
  • Kirkastaa ja pehmentää ihoa
  • Vähentää sisäänkasvaneiden ihokarvojen esiintymistä
  • Puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia

Kuivaharjauksen ABC

Kuivaharjaus on juuri sitä mitä nimikin jo enteilee; ihon pinnan harjaamista ihon ollessa kuiva. Harjaukseen tarvitsee vain harjan (valitse luonnonharjaksinen harja synteettisten tai muovisten sijaan) sekä muutaman minuutin aikaan.

Pitkäharjaksinen harja on hyvä valinta, sillä sen avulla ylettää helposti myös esimerkiksi selän eri kohtiin. Toisaalta taas pieni kokoinen harja on kätevä, mikäli matkustelee usein tai kaipaa muuten harjaa, jonka voi pakata kätevästi mukaan omaan beauty bagiin. 

Kuivaharjaukselle ideaali aika on heti aamusta, sillä harjaamisen keholle antava energia piristää kokonaisvaltaisesti. Harjaus kannattaakin näin ollen ajoittaa ajalle ennen aamusuihkua. Lisäksi on tärkeää muistaa harjata aina kohti sydäntä, eli esimerkiksi käsien kohdalla käsistä aloittaen ja siitä olkapäitä kohti edeten.

Lyhyin ja pehmein liikkein tehty kuivaharjaus on stimuloivaa sekä piristävää niin mielelle ja keholle ja se tehostaa lisäksi myös kropan lymfakiertoa. Lymfaattisen kierron parantuessa keho hankkiutuu nopeammin eroon kuona-aineista ja tätä kautta olosta tulee selkeästi virkistyneempi. 

Kuivaharjauksen aloittaminen

Kuivaharjaus on erityisen hyvä lisä detox- ja paastokuurien oheen, mutta harjauksesta on hyötyä myös päivittäisessä elämässä. 

Harjauksessa kannattaa olla varovainen erityisen herkkien ihoalueiden, kuten rintakehän sekä rintojen, suhteen. Harjausta ei myöskään tulisi koskaan tehdä iholle joka on tulehtunut, auringossa palanut tai joka kärsii melanoomasta. 

Mikäli kuivaharjaus on itselle uusi asia voi siihen totuttelu viedä hetken aikaa. Harjaus voi tuntua alussa jopa hieman kivuliaalta; tämä johtuu siitä että harjauksesta syntyvät tuntemukset ovat keholle uusia. 

Säännöllinen harjaus on kuitenkin ehdottoman kannattavaa, ja jo pian harjaamisen aloittamisen jälkeen tuntuu iho kirkkaammalta, kiinteämmältä ja hehkeämmältä. 

Näiden ohjeiden myötä toivomme hyviä kuivaharjaushetkiä kaikille! 😊